Werkwijze

Van offerte tot preventie en bestrijding

Wanneer u door het lezen van deze website of door ‘mond tot mond’ reclame enthousiast bent geraakt over OGB Nederland, kunnen wij u stapsgewijs begeleiden van een offerte tot een ideaal beleid ter preventie en bestrijding van ongedierte.
Dit doen wij door middel van een 4-stappenplan. In dit plan staan een goede en heldere communicatie tussen u en OGB Nederland steeds centraal.

Stap 1: Afspraak en offerte
Stap 2: Planning
Stap 3: Aan de slag
Stap 4: Nazorg en garantie

Stap 1: Afspraak en offerte

Om u een goed inzicht te kunnen geven van het totale kostenplaatje komen wij eerst bij u langs om een goed overzicht te krijgen van uw onroerende goederen en eventuele toekomstige bedreigingen.
Tijdens dit eerste en geheel vrijblijvende persoonlijke contact denken wij graag met u mee. Naar aanleiding van dit bezoek ontvangt u een duidelijke en heldere offerte waarin geen ruimte is voor ‘kleine lettertjes’.

Stap 2: Planning

Een belangrijk punt in ons 5-stappenplan is de planning.
Werkzaamheden worden vaak kort op elkaar aangesloten en daarom is het van belang dat u precies weet wanneer wij langskomen, wat wanneer gedaan wordt en wanneer de werkzaamheden worden afgerond. Wanneer u akkoord gaat met de offerte en de planning kunnen wij voor u aan de slag.
Voor het maken van een afspraak kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Stap 3: Aan de slag

Wanneer ‘het kantoorwerk’ is afgerond kunnen wij u eindelijk laten zien waar wij goed in zijn.
Om u een goed beeld te geven van onze werkwijze zetten wij onderstaand de verschillende
onderdelen van ons HACCP/BRC rapportageplan uitéén.

  • Inspectie
  • Signalering
  • Bestrijding
  • Integrated Pest Management
  • Logboek

Inspectie
Ongediertebestrijding begint bij inspectie.
Daar worden de mogelijke problemen vastgelegd.
Op basis hiervan geven wij u een advies en dragen eventuele oplossingen aan.
Het bedrijf wordt minimaal 8 x per jaar geïnspecteerd.
Alle bevindingen en werkzaamheden worden genoteerd in een logboek.

Signalering
Hoe eerder wij eventuele bedreigingen in uw bedrijf of organisatie signaleren des te beter het eindresultaat.
Om ratten en muizen snel te signaleren en te bestrijden worden (verspreid door het bedrijf) lokdozen met lokaas geplaatst.
Voor kruipende insecten, zoals kakkerlakken te signaleren worden lijmvallen geplaatst. Vliegende insecten worden gesignaleerd en bestreden met insectenlampen en lijmplaat.
Om motten te signaleren worden feromoonvallen gebruikt. Feromonen zijn signaalstoffen die het gedrag van insecten beïnvloeden en deze naar de val te lokken. De feromoonvallen worden minimaal acht keer per jaar gecontroleerd.

Bestrijding
Afhankelijk van het te bestrijden ongedierte passen wij de meest effectieve technieken toe. Alle medewerkers van OGB Nederland zijn in het bezit van het SVO diploma (Stichting Vakopleidingen Ongediertebestrijding) en zijn lid van het NVO (Nederlandse Vereniging van Ongediertebestrijdingbedrijven), daarmee is een veilige en professionele werkwijze gegarandeerd.

IPM
De laatste ontwikkeling in ongediertebestrijding is IPM (Integrated Pest Management).
Deze manier van ongediertebestrijding heeft de toekomst door meer preventiemaatregelen toe te passen en het milieu minder te belasten.
Dit gebeurt tijdens een professionele bestrijding volgens HACCP-, BRC-, AIB- of EUROCAB- richtlijnen. De medewerkers van OGB Nederland hebben deze baanbrekende en innovatieve cursus allemaal gevolgd.

Logboek
Alle gegevens van het bestrijdingsplan worden bijgehouden in een logboek, zodat u altijd in één oogopslag een compleet overzicht heeft voor afnemers en keuringsdiensten.

Stap 4: Nazorg en garantie

Voor OGB Nederland is het van groot belang dat onze klanten tevreden zijn en tevreden blijven. Mocht er, ondanks onze goede zorgen, toch iets zijn waar u niet tevreden over bent of waar u vragen over heeft dan zijn wij snel ter plaatse om een en ander voor u op te lossen.
Op alle diensten en producten krijgt u de hoogst mogelijke garantie.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.