Hout- en materiaal aantastende insectenbestrijding

Heeft u last van insecten die hout of andere materialen aantasten? Dan bent u bij Ongediertebestrijding Zwarthoed op de juiste plaats. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf op het gebied van preventie, wering en bestrijding van insecten die materialen aantasten. Dit doen wij voor zowel bedrijven als particulieren. Voordat wij in actie komen, kijken wij eerst met wat voor insect wij te maken hebben en waar deze zich bevinden. Zo kunnen wij op een verantwoorde manier uw ongedierte probleem oplossen!

De gevaren van houtaantastende en materiaalaantastende insecten

Het is altijd vervelend wanneer u last heeft van insecten in uw woning of gebouw. Naast het feit dat dit onhygiënisch is, heeft het ook een aantal gevaren. Zo kunnen materiaalaantastende insecten ziektes overbrengen en een bedreiging vormen voor diverse materialen en voorraden. Naast voedselvoorraden vormen zij ook een bedreiging voor boeken, papier, behang, zijde, foto’s, textiel, biologische preparaten, schilderijen enzovoorts. Dit kan leiden tot veel schade in uw woning of pand.

Wat zijn houtaantastende insecten?

Houtaantastende insecten kunnen worden onderverdeelt in de zogenaamde nathoutboorders en drooghoutboorders. Tot de nathoutboorders behoort onder andere de boktor. Boktorren zijn een familie van kevers en meestal onschuldige insecten die leven van kleine hoeveelheden nectar of stuifmeel, ze zijn voornamelijk bezig met de voortplanting. De larven echter kunnen grote schade aanbrengen aan dode of levende bomen maar ook aan allerlei houten objecten als kunstwerken en met name steunbalken in gebouwen.

De nathoutboorders leven van hout dat nat is, dus nog leeft (zieke bomen) of pas dood is. Deze insecten richten in gebouwen geen schade aan. De drooghoutboorders zijn de insecten die hout aantasten dat verwerkt is in gebouwen en meubels.

Hout- en materiaal aantastende insectenbestrijding: 24/7 service

Heeft u last van insecten die materialen aantasten in uw huis of gebouw en heeft u onze hulp dringend nodig voor het bestrijden van deze insecten? Dan kunnen wij binnen 24 uur aanwezig zijn op elke locatie in Noord-Holland. Wij verzoeken u dan om direct contact met ons op te nemen, zodat wij u zo snel mogelijk kunnen helpen!

Bestrijder tegen hout- en materiaal aantastende insecten inschakelen?

Wilt u een insectenbestrijder inschakelen? Of wilt u graag meer informatie ontvangen over bijvoorbeeld de mogelijke kosten? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons. Wij helpen u zo snel mogelijk. Het is ook mogelijk om direct te bellen: 06 - 53809593 of te mailen naar: info@ogb-nederland.nl.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.