Rattenbestrijding

Rattenbestrijding nodig? Dan bent u bij Ongediertebestrijding Zwarthoed op de juiste plek. Wij zijn een gecertificeerd en gespecialiseerd bedrijf op het gebied van ratten bestrijding, preventie en wering. Dit doen wij voor zowel particulieren als bedrijven. Dit is meestal in huizen of panden. Voordat wij in actie komen, zullen we eerst kijken wat voor soort ratten het zijn en waar deze zich bevinden. Zo kunnen wij op een verantwoorde manier het ongedierte probleem oplossen. Lees hier alles over rattenbestrijding of neem direct contact met ons op.

Wat is rattenbestrijding?

Ratten zijn knaagdieren die zich graag bevinden in huizen en gebouwen. Hier kunnen ze namelijk voedsel vinden en kunnen ze schuilen. In de meeste gevallen blijft dit niet bij een rat, maar ontstaat er een rattenplaag. Ratten kunnen zich namelijk snel voortplanten. Hierdoor ontstaan er vervelende situaties.

Zo maken ratten in huis veel schade en zorgen ze voor onhygiënische situaties. Ratten knagen namelijk aan alles, zoals voedsel en meubels. Bovendien kunnen ratten ook zorgen voor kortsluiting en dit kan nare gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een rattenbestrijder in te schakelen zodra u een rat gezien heeft. Onder rattenbestrijding valt het bestrijden, voorkomen en weren van ratten.

Hoe je een rattenplaag kunt herkennen

Een rattenplaag kun je aan verschillende dingen herkennen. Het is belangrijk dat u naast uw ogen ook uw neus gebruikt. De overlast van ratten is namelijk te zien, te horen en te ruiken. Hieronder worden een aantal signalen beschreven waaraan u een plaag kunt herkennen:

Knaagschade: Ratten knagen letterlijk aan alles. Denk hierbij aan voedsel, meubels en kabels. Deze schade is duidelijk zichtbaar en vaak kun je ze ook horen knagen.
Nesten: Een nest is te herkennen aan een hoeveelheid papier, zaagsel, textiel of poetslappen.
Sterke geur: De uitwerpselen van ratten laten een sterke ammoniakgeur achter
Keutels: Ratten laten keutels achter. Deze zijn meestal 2 centimeter lang en een halve centimeter dik.
Krassende geluiden: De nagels van ratten zijn duidelijk te horen wanneer ze lopen. Dit is meestal 's nachts goed te horen.
Afdrukken: Ze laten meestal afdrukken af van hun poten, buik en staart. Dit laten ze bijvoorbeeld achter in de tuin of in holletjes.

Waarom rattenbestrijding nodig is

Ratten knagen regelmatig. Zij knagen onder andere op voedsel, meubels en kabels. Wanneer zij op kabels knagen, kan er kortsluiting ontstaat. Dit kan brand veroorzaken. Brand is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Bovendien kunnen ratten ook bacteriën en ziektes overbrengen. Dit kunnen ze overbrengen via ons voedsel. Wanneer u ziet dat er van verpakkingen of voedsel is gegeten door een rat, is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk weggooit. Zo kunnen ze de volgende ziektes bij zich dragen:

  • Salmonella
  • De ziekte van Weil
  • Varkenspest
  • E. Coli

Deze ziektes en bacteriën kunnen in ons lichaam worden gebracht via de ogen, neus, mond en via wonden. Wanneer u merkt dat er ratten in uw woning of pand zijn, is het belangrijk om zo snel mogelijk een rattenbestrijder in te schakelen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.