Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding nodig, omdat u last heeft van ongedierte? Dan bent u bij Ongediertebestrijding Zwarthoed op de goede plek. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf op het gebied van preventie, wering en bestrijding van ongedierte. Wij doen dit voor zowel particulieren als bedrijven. Voordat wij in actie komen, zullen wij eerst kijken wat voor diersoort het is en op welke locatie. Zo kunnen we op een juiste en verantwoorde wijze uw ongedierte probleem oplossen.

Wat is ongediertebestrijding?

Ongedierte zijn insecten of andere diersoorten die voor overlast zorgen door hun aanwezigheid. Dit worden ook wel plaagdieren genoemd. Deze dieren dringen meestal in woningen, bedrijven en andere gebouwen om te overleven. Hier kunnen ze namelijk voedsel en onderdak vinden. Het is daarom heel lastig om ze weg te krijgen als ze er eenmaal zitten. Het is zeer vervelend wanneer deze zijn binnen gedrongen. Ze kunnen zich namelijk zeer snel vermenigvuldigen en verspreiden en dit kan nare gevolgen hebben. Zo kan het zorgen voor materiële schade, vervuiling van ruimtes en kan het voor onrust zorgen. Het is daarom belangrijk dat u op tijd zorgt voor ongediertebestrijding wanneer deze zijn binnen gedrongen.

Wat wij bestrijden:

U kunt bij ons terecht voor het bestrijden van allerlei soorten ongedierte, zoals:

U kunt via onze zoekmachine het soort plaagdier invoeren waar u last van heeft. Zo kunt u eenvoudig zien van wat voor soort ongedierte u last heeft. 

Als ongediertebestrijder is het verdelgen van ongedierte niet de enige taak. Het is namelijk minstens net zo belangrijk om te voorkomen dat er nogmaals een plaag ontstaat. Er zijn daarom drie aandachtspunten om als grondige ongediertebestrijder te werk kunnen gaan:

 • Preventie
 • Wering
 • Bestrijding

Juiste aanpak

OGB Nederland komt pas in actie, wanneer duidelijk is om welk soort beestjes het gaat en waar deze zitten. Dit begint bij het herkennen van het ongedierte waar u mee te maken heeft. Een onjuiste determinatie lijdt tot verkeerde inschattingen en vervolgens foutieve handelingen. Een gehele aanpak tot bestrijding kan zo volledig falen met een ontevreden klant als gevolg. Vervolgens zullen wij bepalen welke bestrijdingsmiddelen wij kunnen en mogen toepassen. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf en wij hebben diverse werkwijzen ter bestrijding en het voorkomen van ongedierte in huizen of panden, zodat tot een goede oplossing kunnen komen. 

Soorten ongedierte

Er zijn twee hoofdafdelingen op het gebied van ongedierte. Dit zijn gewervelde dieren en geleedpotigen.

 • Gewervelde dieren: dit zijn onder andere ratten en muizen, zoals spitsmuizen en de steenmarter.
 • Geleedpotigen: dit zijn insecten en spinachtigen, zoals: wespen, bijen, mieren, spinnen, kevers, en kakkerlakken.

Wat is onze werkwijze?

Het bestrijden van ongedierte bestaat niet alleen uit het verdelgen van ongedierte. Het voorkomen dat er weer een plaag ontstaat is net zo belangrijk. De ongediertebestrijding in slechts één woning bij rijtjeshuizen of één appartement in een flatgebouw geeft vaak geen goed resultaat. Vaak wordt een totaalaanpak gevraagd.

Onze werkwijze bij de bestrijding van ongedierte gaat als volgt:

 1. Kennis van ongedierte, om de leefomstandigheden van plaagdieren te weten.
 2. Determinatie: onderzoek welke diersoort het betreft
 3. Inventarisatie: waar bevindt het ongedierte zich, waar kan ik de dieren verwachten.
 4. Bouwkunde, bedrijfsmatig en hygiënisch: hoe is de bouwkundige staat, openingen, vervuiling, schuilplaatsen.
 5. Advisering: wat moet er gedaan worden om het ongedierte te bestrijden, verdelgen, reinigen, afdichten, e.d.
 6. Planning: plan van aanpak van het probleem m.b.t. het ongedierte
 7. Bespreking van de planning met de opdrachtgever: wie doet wat en wanneer. De ongediertebestrijder hoeft namelijk het minste werk te doen. De opdrachtgever moet zorgen dat e.e.a. niet langer voorkomt en kan ook al een hele hoop voorwerk verrichten.
 8. Planning van personeel en materiaal: hoeveel personen zijn nodig voor de ongediertebestrijding, ladders, hoogwerkers, personeel om onbereikbare ruimtes bereikbaar te maken. Uiteraard tegen zo laag mogelijke kosten, want grote offertes worden met elkaar vergeleken. Onderscheidend vakmanschap moet het verschil maken.
 9. Uitvoeren van de ongediertebestrijding.
 10. Nacontrole van de uitgevoerde verdelging en de genomen maatregelen
 11. Eventueel een nabehandeling uitvoeren.

De belangrijkste aandachtspunten bij ongediertebestrijding

Er moet met nog een aantal dingen rekening gehouden worden met betrekking tot ongediertebestrijding. Deze staan hieronder vermeld:

 • Beschermde soorten: Sommige dieren zijn bij de wet beschermd volgens de Faunawet.
 • Luchtvochtigheid. Sommige insectensoorten hebben een bepaalde (lucht)vochtigheid nodig om te overleven, bijvoorbeeld zilvervisjes.
 • Leefomgeving: Het leefgedrag van plaagdieren / ongedierte geeft een indicatie hoe een inspectie verricht moet worden en waar extra aandacht nodig is.
 • Temperatuur: Voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld insecten is een minimale temperatuur nodig. Indien het kouder is of wordt, dan zullen de dieren vanzelf sterven.
 • Ontheffing: In sommige gevallen mogen er geen weringsmaatregelen genomen worden. Soms is er overleg nodig met instanties bij het vangen, bestrijden of weren van plaagdieren.
 • Leefomstandigheden. Door te achterhalen hoe plaagdieren / ongedierte het liefst leven, zijn maatregelen te nemen om te voorkomen dat verspreiding of ontwikkeling plaatsvindt. Neem je deze maatregelen niet dan kan een bestrijding totaal mislukken.
 • Lichtschuwheid. Verscholen levende insecten, maar ook ratten en muizen en overige knaagdieren moeten een rustplaats hebben waar ze in het donker kunnen leven. Is dit niet mogelijk dan zal een plaag vaak vanzelf overgaan of zich verplaatsen. Als het dus mogelijk is om schuilplaatsen te saneren of ontoegankelijk te maken, dan is dat van groot belang. Dit voorkomt bestrijden van de plaag dat ook nieuwe populaties zich kunnen vestigen. Ook om de populatie te vinden is dit belangrijk. Zoals bijvoorbeeld de Oosterse kakkerlak, die meestal leeft in spouwmuren of kruipruimtes.

Ongediertebestrijding: 24/7 service

Dringend hulp nodig? Dan kunnen we binnen 24 uur aanwezig zijn op elke locatie binnen Noord-Holland. We kunnen uw probleem dan zo snel mogelijk oplossen. U kunt dan contact met ons opnemen. Het is ook mogelijk om ons direct te bellen: 06 53809593 of te mailen naar: info@ogb-nederland.nl.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.